Het Magische Woord

Permacultuur

 

 

 

 

Hoe Permacultuur u ten goede komt? Permacultuur is een systeem van breed georiënteerde principes voor de ontwikkeling van menselijke habitats en voor het voorzien in basisbehoeften voor levensomstandigheden. Het is de perfecte oplossing voor onze druk om voortdurend te groeien, te knijpen, te verspillen en te vervuilen.

Volgens het Permacultuur Onderzoeksinstituut van Australië,

“De (Permanency and Management) Instituteuning heeft door zijn modelrepertoire en onderzoek solide inzichten verschaft in de werking van de geïntegreerde kennissystemen van de natuur. Deze kennis stelt besluitvormers in staat efficiënter te produceren en tot duurzame oplossingen te komen. De aanpak en stijl van succesvolle duurzame landschappen berust op:

* ecosystemen die evenwichtig en geurig zijn

* zelfvoorzienend voedsel en schoonheid voor alle levensvormen

* gemeenschap en duurzame structuren die gezonde informatiesystemen ondersteunen

* regeneratieve-volheid

* multi-voordelige landschappen

* in staat habitats

* ontwerp-klare omgevingen

In het kort gaat Permacultuur over “niet genoeg planten voor alle situaties” en voor permacultuur beginners is dit volgens mij het toverwoord. Je kunt meer zelfvoorzienend zijn en minder afhankelijk zijn van voedselbronnen van buitenaf, terwijl je onafhankelijk bent van centrale overheidscontrole of financiële beperkingen. Je zult ook de basisbehoeften voor het leven hebben, inclusief een comfortabel leven voor jezelf, je kinderen, je huisdieren en je familie.

Wat heb ik nodig om een permacultuur inboorling te zijn?

Je op je gemak voelen met de kennis van hoe de dingen werken -ocumenabel en niet op de zaken vooruit lopen- is het grootste voorrecht van allemaal.

Permacultuur vereist dat we ons comfortabel voelen met de toestand van de wereld om ons heen.

Nogmaals, wij moeten niet vergeten dat wij geen verzet zijn, maar pendanten van licht, zittende eenden die geborgenheid zoeken in de stilte van de nacht.

hebben we allemaal dezelfde intenties.

Permacultuur gaat niet over een bepaald ideaal van het gezin – verzorgend, lichamelijk, mentaal, artistiek, spiritueel en emotioneel.

Het gaat over verantwoordelijkheden tegenover de anderen.

Denk na over wie we zijn en hoe we met de wereld omgaan.

Onze omgeving en de omgevingen om ons heen leren ons gewoonten en brengen ons deugden bij.

Je moet bereid zijn te luisteren, te veranderen en aan te passen.

Geloven dat de toekomst beter kan en dat vandaag morgen kan zijn.

Voorbehandeling om er zeker van te zijn dat de interventie geen schade toebrengt aan het milieu of het lichaam.

Overplanten is vaak moeilijk.

Overleven gaat vaak over het kunnen veroorloven van de boot, vliegtuig, auto of laarzen.

In staat zijn om de roofdieren een stap voor te blijven door vaardigheden, kennis en voorraden te ontwikkelen die ons zullen beschermen.

Stapstenen, water, gezond verstand en geduld.

Liefde is geduld hebben met iemand.

Veel van onze grootste creatieve gaven komen voort uit de behoefte om geliefd te zijn.

Mijn advies is om een journaal bij te houden van elke stap die je in je tuin zet.De gedachten en het journaal blijven voor altijd bij je, het zijn dingen van jezelf, je gedachten over wat de volgende keer te groeien, welke bloem te planten, wanneer te planten, waarom je die tuin hebt geplant is iets dat steeds herhaald wordt, maar in een journaal kun je het op een plaats zetten waar je een begin idee van hebt. Zelf gebruik ik een spiraalvormig schrift voor mijn tuindagboek. Het maakt het makkelijker om te zien wat er opkomt, wat rijp is, wat er gesnoeid moet worden, vegetatie die verwijderd moet worden, nieuwe kieming van zaden die toegestaan moet worden, of wat dan ook. U kunt ook een ordner gebruiken om de voortgang van uw tuin bij te houden.

Een plakboek voor in de tuin is ook een manier om uw eigen speciale momenten te creëren. Je kunt een plakboek maken van alles wat je in huis hebt, dus het kan heel nuttig zijn voor veel activiteiten die je in je dagelijks leven kunt opnemen.

Het hoeft geen serieus dagboek te zijn, het kan zo eenvoudig zijn als een trainingsdagboek, een dagelijks dagboek, of een eenvoudig geschenk aan vrienden en familie. Er zijn vele soorten diy tuinieren, houtbewerking, en kleine motor pompen die kunnen worden gebruikt.

Als je georganiseerd bent, zul je productief zijn.

Als je niet georganiseerd bent, zul je niet productief zijn.

Als u kunt gaan zitten met uw tuinkrabboek en vanaf het begin kunt beginnen, zal dat u helpen uw projecten in uw tuin af te maken. U kunt uw projecten sneller afmaken als u weet wat u doet.

U kunt creatiever en efficiënter zijn als u wat gezond verstand gebruikt bij het plannen van uw tuin. Als u uw huis aan een vriend moet beschrijven, wilt u de beschrijving misschien niet beginnen met het dak eruit, de garage, de muren erin en de tuin.

lees meer:

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.