Moderne Zeilboten

Zeilboot huren Zeeland

 

 

 

 

 

De moderne scheepvaart heeft onze verbeelding en vervoersmiddelen ingehaald. Toch is het nog steeds mogelijk om bijna overal te zeilen. Moderne zeilschepen zijn niet massaal, ruim 10 meter lang, en bij uitstek ruim. Ze lijken meer op scheepswerven dan op oorlogsschepen.

Frankrijk is een geweldige plek om de zee op te gaan. De zee is veel in Frankrijk. De routes over het Kanaal zijn talrijk en gevarieerd. Ze zijn niet allemaal vol mist en stinkende rook.

Zeilboot huren

Zeilen in Frankrijk is gemakkelijk en handig. De motorjachten, of yacht survivors in het Frans, zijn gemakkelijk over te plaatsen naar kleinere schepen of liggen in de havens. Nogmaals, ze zijn ontworpen om lange afstanden af te leggen zonder dat een volledige bemanning nodig is. Ze zijn ook gemakkelijk te manoeuvreren over elke weg voor de helft van de Le Grand Bonnet die passeert.

Jachten bestaan al eeuwen, en zeker de laatste honderd jaar werd er altijd wel een of andere vlag gehesen. Vlaggen hebben over vele plaatsen gevlogen, waaronder de maan. De drie belangrijkste vlaggenstaten zijn Belgiƫ, Engeland (de Unie) en Frankrijk, waarbij de laatste alleen werd gebruikt tijdens de conferentie van Lancaster in 1782. Een vlag kan worden behandeld als een trofee, maar in tegenstelling tot een voetbalshirt is de blauwe vlag internationaal onderscheidend.

De drie belangrijkste zeilboot klassen voor toervaren zijn de motor, het jacht en de werf. Hieronder nemen we een kijkje op elk van hen.

Motor Jachten

Dit zijn boten die worden voortgestuwd door een achterwaarts draaiend bronzen of bronzen en schuin geplaatst zeilblok, naar voren gekanteld om meer ruimte van de motor vrij te maken. Ze zijn het meest beperkt in hun manoeuvreerbaarheid, hoewel ze gemakkelijk kunnen reven, zodat je je gemakkelijk een weg door de zee kunt banen.

Motorjachten zijn relatief grote schepen, meestal meer dan 20 voet lang, hoewel er vaak een verleidelijke toeslag is voor zaken als het jacht of de brug aan boord. Ze worden aangedreven door een Cateron diesel, hetzij rechte rij of in lichtere versies.

Jachtzeilen is zeer populair in Frankrijk, zodat de kleinere meestal uit de grotere klasse van zeilboten bestaan. Motorsailers beheersen de roeibotenmarkt in Frankrijk – zij zijn de enige boten die echt voor de massa te koop zijn.

Een lift van 90 graden biedt toegang tot de kooien aan de achterzijde, terwijl voorwaarts gerichte motorzeilen, ideaal voor lichtweeromstandigheden, in de context bekend als kombuizen, een elegant uitzicht op de kuip bieden. Alle motoren zijn, indien beschikbaar, met buitenboordmotoren uitgerust.

Als u niet met uw echtgenoot naar een duur resort kunt, zorgt een motorjacht voor de nodige geluidsoverlast zodat u beiden op de ‘oever’ kunt snorkelen of diepzeeduiken.

Werven zijn gemakkelijk met elkaar te verbinden – in feite kan een enkele werf worden afgebakend door een eigen scheepshelling. Verbindingen aan elk uiteinde worden zelden of nooit gemaakt. Elk type werf heeft zijn eigen specifieke transporteurs en zijn eigen beveiligde parking.

De meeste jachten hebben een koelkast en een magnetron voor alternatief koken, zowel aan wal als onderweg. Een koelkast is ook populair en erg handig voor het bereiden van voedsel.

Boten die uitsluitend voor echte cruises zijn ontworpen, worden Lodis genoemd. Deze kunnen tot 300 ton wegen en zijn zelfs groter dan buisveerboten. Ze kunnen op de gebruikelijke manier worden bemand.

Gilles France heeft een vloot van ongeveer 90 boten, waaronder een aantal wadende boten. Ze zijn allemaal gebaseerd in Perpignan buiten Cancun, Mexico. Jachten kunnen zowat overal varen, hoewel algemeen wordt aangenomen dat ze het best zijn in wateren tot 100 mijl breed. Gidsen zeggen dat de wateren in Noordwest-Galliƫ alleen beperkt worden door de verbeelding van de zeilers, die ze naar eigen goeddunken kunnen bevaren.

Tandem dinghy’s zijn hier het meest gebruikte type. Ze kunnen gemakkelijk op het strand worden omgebouwd, waardoor een relatief kleine zeilboot ontstaat die door ruwe omstandigheden kan varen. Hoewel ze een beetje snel kunnen gaan, kan een flinke groep vrienden en familieleden om veiligheidsredenen meegaan. elke passagier is voorzien van een reddingsvest, waarbij het schip na het loslaten van het verankerde ponton een Mamma dobberende koers door het water neemt, alvorens veilig een jaagpad vast te maken en te lanceren voor de volgende passagier.

Dit type boot is ook lanceerklaar. Zodra de boot op zijn plaats is vastgemaakt en de loodsen hun lijnen loslaten, kan de boot een aanzienlijke afstand vooruit. Heel vaak, op een echte Kanaal Ferry, krijg je mensen en boten te zien helemaal tot aan de Seine! Dit type veerboot is ook onderhoudsvrij en werkt zonder extra investering anders dan de aankoop van de boot.

Turbineboten, zoals de shuttles worden genoemd, zijn de modernste definitie van veerboten. Zij zijn gebaseerd op of gebouwd op Turbines; in Parijs, Frankrijk.4

lees meer:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.